Korsbæk Sygehus

Korsb_khospital.jpg

Theme
Der er ikke styr på en skid!
The Idea
Et sted med uhyggelig fortid, usikker fremtid og plaget nutid.
Aspect
Lukningstruet sygehus
The Faces
Marius Green Sygeplejer på Skadestuen
Esther Sunesen           langtidsindlagt, for syg til at være på alderdomshjem men for gammel til ikke at være det. Ved mere end de fleste medarbejdere om hvad der foregår på Sygehuset.
Dr. Meier rivaliserende doktorer
Dr. Piatzick

Et mindre, lukningstruet hospital. Byrådet har for nylig fået Retspsykriatriens Afd. 80 flyttet hertil fra Glostrup for at sikre dets overlevelse. Der er en del uenighed i byen om hvorvidt det er en god ide. Afd. 80 er for de såkaldt “utilregnelige” og særdeles farlige patienter.

Rundt om hospitalet er der en gammel men stadig smuk have. Fra hospitalet kan man se ned mod havet. Der er også en del beton bunkere, da tyskerne under Anden Verdenskrig lavede et anseeligt (hovedsageligt underjordisk) befæstet anlæg der. Anlægget var i sin tid forbundet med hospitalets kælder for at evt. sårede kunne bringes sikkert ind til hospitalet. Der er også et helt felthospital under jorden.

Det gamle underjordiske felthospital bruges i dag (det af det man ikke har måttet blænde af pga. opsivende fugt fra kalklaget) mest af alt til lager og til at huse hospitalets kapel. Stedet er ret uhyggeligt, og det er svært at finde (og holde på) folk der vil arbejde dernede. Folk morer sig med at sige at det spøger dernede, andre med at sige, at der stadig er nogle “sjove ting” i kælderrummene som tyskerne ikke fik med sig.

Lyset dernede er også ofte dårligt eller defekt, og man har jævnligt besøg af en elektriker. Men den megen fugt har det tilsyneladende med at være hård ved el installationerne. Derudover er nogle af dem også fra Krigens tid (der findes fx stadig stofledninger visse steder hvor det har været for besværligt eller dyrt at trække el installationerne om).

Nogle af de gamle bunkere er åbne for offentligheden, men langt det meste er blændet af, bl.a. på grund af nedstyrtningsfare.

Lokale “røverhistorier” siger også, at der foregik andre ting i det store anlæg. Dystre ting. Bl.a. siges det, at anlæggets kommandant Gruppenführer Siegmund Stoltz var en temmelig syg stodder. Dr. Mengele skulle efter sigende have gæstet stedet i en periode og Karl Maria Wiligut skulle ligeledes have været her et par gange.

Korsbæk Sygehus

Tales of That City Onkel_Thorsen