G-Tech

G-Tech er et datterselskab til en amerikansk eget multikorporation. De dukkede op i Korsbæk for ca. 1 år siden da de købte Hassans Marked, beliggende i Vedsløse på Skovvej 21, umiddelbart før indehaverens sporløse forsvinden. Markedet blev med det samme nedrevet og en ny kontorbygning i glas og stål blev opført i stedet. G-tech.jpg (Det anvendelige areal af bygningen er noget mindre end det ser ud til på billedet, hovedsageligt fordi der af lys- og indeklimahensyn er opført et stort atrium i midten af bygningen i hele bygningen højde).

I bunden af det store atrium har de fået opført et stort akvarium med variabel dybde – ned til ca. 5 meter under terræn. I dette har de udover alverdens fisk og mindre krokodiller også en kolossal sumpskildpadde med vægt på ca. 600 kg.

 

Atrium_2.jpg

G-Tech er en forsknings- og produktionsvirksomhed f.eks. tilsvarende Novo Nordisk. Afdelingen i Korsbæk ledes af direktør Lee Jordan, der flyttede til Korsbæk da afdelingen blev etableret. Under Jordan prøver virksomheden af brande sig som en moderne miljøbevist forskningsvirksomhed, der satser på fremstilling af miljøvenlig energi (bl.a. solceller samt forskning i fusionskraft), kommunikationsudstyr (nye håndløse stemmeaktiverede mini-mobiltelefoner) samt højteknologiske proteser. De har også en mindre afdeling, der i samarbejde med Forskningscenter Risø arbejder med landbrug og forskning indenfor både økologiske og genteknologise fødevarer (ideen er vist at se, om man ved genteknologi hurtigere og billigere kan lave afgrøder, der i højere grad kan bruges til ”økologisk” landbrug uden at være giftige for dyr eller mennesker). Det kan dog undre hvorfor virksomheden har slået sig ned i Korsbæk. For det første er byen ikke ligefrem verdens nagle, og for det andet burde alt deres højteknologiske tingeltangel virke ret dårligt i Korsbæks magiske miljø. Virksomheden har ca. 300 medarbejdere, hvoraf de ca. 250 arbejder på Skovvej og de resterende arbejder på Arsenikvej.

For ikke så lang tid siden faldt en del af bygningens stueetage og parkeringspladsen udenfor bygningen ned i kælderen. Den officielle forklaring siger, at det skyldes en kombination af byggesjusk og manglende vedligeholdelse

Afdelinger

De enkelte Centerchefer er direkte under direktør Lee Jordan, der har kontor på Skovvej 21, 12. sal.

Center for Energi

 • Afdeling for solceller
 • Afdeling for Fusionskraft
 • (Teoretisk forskning og mindre laboratorier på Skovvej 21, 9 og 10. sal – produktion og større anlæg på Arsenikvej 66-74)

Center for Strategi og planlægning (Skovvej 21)

 • Public Relations (11. sal)

Center for Økologi (Skovvej 21, 6. og 7. sal)

Center for kommunikation (Skovvej 21, 5. sal – Produktion på Arsenikvej 66-74)

 • Afdeling for mobiltelefoni
 • Afdeling for Kryptologi

Center for Salg og Marketing (Skovvej 21, 4. sal)

 • Internationalt salg (8. sal)

Center for Proteseudvikling Skovvej (21, 2. og 3. sal)

 • Afdeling for proteseforskning
 • Afdeling for proteseproduktion

Center for service og sikkerhed (Skovvej 21)

 • Kantinen (på 6. sal)
 • IT-afdelingen (5. sal)
 • Intern service (1. sal) (Står blandt andet for personalefaciliteterne på 11. sal (swimmingpool, sauna, motionsrum, fysioterapi, massage m.m.Intern sikkerhed (stuen)) 
 • Ekstern service, herunder omstillingen (stuen)

G-tech_factory.jpg Udover den moderne kontorbygning har de også købt et par store blokke i industrikvarteret på Arsenikvej 66-74, hvor de har opført en fabrik til produktion af solceller.

G-Tech

Tales of That City Onkel_Thorsen