Ellegårde

Ellegårde er på den ene side en lille bitte landsby meget isoleret fra Korsbæk, på den anden side er det to vidstrakte sommerhus kvarterer; Sundblik og Vætteskov; samt Åsen Camping Plads. Mens det er den travleste del af Korsbæk kommune mellem Juni og September, så er området næsten øde og forladt mellem November og Februar. Det er ikke ukendt for Ellegårde at være sneet inde et par uger i Januar uden at vejene blive ryddet, da så få mennesker bruger dem og rydningen er mere nødvendig andre steder.

Ellegårde by, der ikke består af mange huse, er 100% fokuseret på turist-erhverv, og er meget service minded men også opsat på at give en autentisk oplevelse af at være i sommerhus: ellers kunne folk jo ligeså godt tage ind til et af indkøbs centrene i Korsbæk og spare en masse penge.

Sundblik ligger lyst, med masser af vind, og som navnet antyder udsigt over vandet. Sommerhusene her er større og noget mere kunstfærdige end dem i Vætteskov, men nogle af dem er statelige gamle sommehuse fra dengang sommerhuse kun var noget for de rige.

Vætteskov har mere stemning af at ligge i netop en skov, og området ligger lavere end Sundblik. Til trods for at Sundblik har så fine og dyre huse, skal man dog ikke fornægte Vætteskovs kvaliteter. Her er et større udvalg af hustyper, fra noget der minder mere om Kolonihave huse til egentlige helårshuse.
Vætteskov har også noget andet at byde på som Sundblik ikke kan levere: et langt rigere dyreliv. Små dådyr, ræve og andre skovdyr kan finde på at besøge haverne i skumringen og omkring daggry. Det siges også at det spøger i Vætteskov, men det er selvfølgelig noget vrøvl!

Ellegårde

Tales of That City Onkel_Thorsen