Dolkene

dolkelogo.jpg

The idea:

Dolkene er en forening stiftet af Korsbæks bedsteborgere i attenhundreoghvidkål som en middagsklub. Originalt tænkt som en Ædedolkenes Klub (som i Wied’s Livsens Ondskab) udviklede klubben sig gennem århundrederne til en velgørende, kultur- og forretnings interesseret loge. Dens medlemmer tæller i dag, så godt som, alle byens mest velhavende og indflydelsesrige borgere: direktører, byrådsmedlemmer, forretningsindehavere, sognepræster og lignende.

Aspect:

Where the elite meet

Faces:

  • Poul Erik Johannesen – formand / stormester, emeritus bankdirektør?
  • Torben Ertebøl Vajsen
  • andre medlemmer af byens magtelite

Relationships

  • Gode forhold med Folkekirken samt de Katolske og Jødiske mindretal.
  • Splittet internt omkring spørgsmålet om Islam – mange medlemmer modarbejder bygningen af en moské i Vedsløse.
  • Kan ikke enes med Næstekærligheds Selskabet
  • Er tilsvarende splittede omkring Havnearkaderne – den konservative fløj bryder sig ikke om stedet mens de mere progressive ser en chance for at få lidt mere kontrol med (og flere penge fra) de unge og “fremmede” elementer i byen.

Noter:

Logen holder et ugentligt spisearrangement på Torsdage, til hvilket der ofte er inviteret kändis kokke eller lignende, og hvor der diskuteres emner af betydning for byens ve og vel. Disse spiseaftner er kun for medlemmer af klubben, men ægtefæller har også adgang.
Hver Tirsdag holder klubben mere eller mindre offentlige arrangementer (der kræves en symbolsk entré på måske 50 kr) af en kulturel natur: for det meste foredrag (lidt ála TED talks). Emnerne for disse foredrag kan være rent kulturelle, f.eks. rejsebeskrivelser, eller kan have et præg af dannelse eller ligefrem være kursus-lignende. Meget sjældent er de rent underholdning, men det sker også.

Dolkenes Hus er en statelig gammel bygning, som i kælderen huser et af Danmarks bedst indrettede køkkener. Lokalerne udlejes også til private arrangementer, som en slags særligt fine og dyre selskabslokaler.

Højt rangerende medlemmer af Dolkene har adgang til særlige lukkede gemakker på tredje sal i bygningen. Præcis hvad der foregår dér taler man ikke om… mest fordi folk er ligeglade…

Dolkene

Tales of That City Kema